Директор будинку культури відповість за службову недбалість, яка завдала інтересам держави шкоду на чверть мільйона гривень

Фото: https://khmel.gp.gov.ua
Шепетівською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього керівника районного будинку культури, якого підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.
 
За процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Ізяславського відділення Славутського відділу Головного управління Національної поліції України в області встановлено факт заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт районного будинку культури.
 
Встановлено, що при виконанні робіт вартістю понад 2 млн грн, частину з них не виконано взагалі або виконано не в повному обсязі, а загальна сума завищених прямих витрат становить понад 230 тис грн.
 
Під час ремонту виконувачем обов’язків директора будинку культури неналежно виконано свої обов’язки та не забезпечено виконання будівель-монтажних робіт у обсягах та якості, передбачених проектно-кошторисною документацією, що завдало шкоди інтересам держави.
 
Як повідомив заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадим Вітрук, зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість) та обвинувальний акт щодо неї, з угодою про визнання винуватості, скеровано до суду.
 
Окрім того, винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, за вказаним фактом визнано і інженера технічного нагляду, який неналежно виконав свої обов’язки.
 
Також правоохоронцями проводиться досудове розслідування кримінального провадження відносно підрядника, який виконував ремонтні роботи.
 
Керівнику вказаного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 КК України (зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки інтересам держави) КК України. Наразі у кримінальному провадженні виконуються вимоги ст. 290 КПК України.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне