Директора комунального підприємства судитимуть за вимагання та одержання неправомірної вигоди в розмірі 2 000 доларів США

Фото: https://khmel.gp.gov.ua/
Хмельницькою обласною прокуратурою затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.
 
У ході досудового розслідування кримінального провадження, що за процесуального керівництва обласної прокуратури проводилось слідчим управлінням ГУНП в області у взаємодії із співробітниками управління Служби безпеки України в області та оперативниками обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції, встановлено, що директор комунального підприємства однієї з об’єднаних територіальних громад на Хмельниччині вимагав кошти у підприємця.
 
Зловживаючи службовим становищем та з метою незаконного збагачення, він поставив вимогу передати йому неправомірну вигоду в розмірі 2 тис доларів США. За цю суму посадовець пообіцяв вирішити питання щодо передачі для використання у підприємницькій діяльності з організації та проведення гри у пейнтбол земельної ділянки площею понад 20 га.
 
Його затримано у жовтні минулого року після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 1,5 тис доларів США.
 
Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням) направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
Довідково: ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне