Екологи нарахували понад 300 тис. грн збитку державі від діяльності Красилівського ПВКГ

Фото: ngp-ua.info

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області у період з 11 по 20 лютого цього року з метою виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Красилівського підприємства водопровідно-каналізаційного господарства. Інформує НГП.

В ході перевірки було встановлено, що підприємство в порушення вимог статей 44, 70 Водного Кодексу України здійснювало скид забруднюючих речовин зі зворотними водами з перевищенням встановлених нормативів,  повідомляє пресслужба інспекції.

Розмір збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, склав 318 тис. 706 грн.

На даний час Красилівському ПВКГ готується претензія про відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди, яка підлягає виконанню в добровільному порядку у місячний термін.

У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди у вказаний термін, Інспекція буде змушена звернутись з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне