Фахівець митної справи з Хмельницького навчав у Киргизстані своїх зарубіжних колег тонкощам експортного контролю

7
Фото: biz.censor.net.ua/

За сприяння Посольства Японії в Киргизькій Республіці та Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Посольства США в місті Бішкек проведено практичний семінар з питань стратегічної торгівлі та експортного контролю для посадових осіб підрозділів портового контролю Киргизстану.

Захід відбувся у рамках діяльності Управління з наркотиків та злочинності ООН і виконання Програми Всесвітньої Митної Організації  контролю за переміщенням контейнерних перевезень. Тож головне завдання семінару визначалось методикою підвищення рівня обізнаності працівників митниці з ідентифікації і контролю за переміщенням товарів подвійного використання, військового призначення. Які підлягають експортному контролю.

Примітно, що семінар проведено представником Державної фіскальної служби України – провідним фахівцем Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС. Який є сертифікованим тренером-експертом ВМО в галузі контролю за торгівлею стратегічними товарами спільно експертом УНЗ ООН.

Основна мета семінару – презентація інструментів ВМО в галузі контролю за торгівлею стратегічними товарами. Підвищення знань та навиків посадових осіб митниць, які залучаються до здійснення контролю за переміщенням товарів. Що підлягають експортному контролю.

У ході роботи розглянуто норми міжнародних документів. Проведено практичні вправи, спрямовані на фіксацію результатів митних оглядів контрольованих предметів. Зокрема виявлення їх ідентифікуючих ознак. Окремо розглянуто потенційні загрози контрольованих предметів. Та обговорено шляхи їх мінімізації для здоров’я та життя посадових осіб, які проводять митний огляд таких товарів.

Практичні вправи по відбору ризикових контейнерних перевезень за результатами аналізу маркування і зовнішнього вигляду контейнера та вивчення товаросупровідних документів проведено під час виїзду до зони митного контролю митного органу міста Бішкек.

Представником ДФС України проведено тестування знань учасників з використанням сучасних інтернет-технологій та подальше обговорення його результатів. Що сприяло закріпленню навчального матеріалу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне