Фахівці обласного серцево-судинного центру відновили прохідність судин нижніх кінцівок військовому ЗСУ

Фото: https://hossc.org/

Фахівці КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» відновили прохідність судин нижніх кінцівок солдату-стрільцю Збройних сил України.

Пацієнт з Красилівщини, солдат-стрілець однієї з військових частин звернувся до медичного закладу зі скаргами на біль у правій нозі, набряки гомілки та стопи, переміжну кульгавість. Біль почала з’являтися близько року тому, при ходьбі. А місяць тому, коли інтенсивність болю посилилась, звернувся у Старокостянтинівський військовий госпіталь, звідки був направлений у Хмельницький.

Після комплексного обстеження фахівці обласного серцево-судинного центру виявили численні ураження судин на фоні атеросклерозу та варикозу.

Як зазначили в медзакладі, «облітеруючий атеросклероз та масивне ураження судин ніг – небезпечний стан, який без належного лікування та вчасно виконаної операції призводить до некрозу тканин та ампутації».

https://hossc.org/

Врятувала пацієнта операційна бригада відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр»: хірург серцево-судинний Андрій Данилюк, лікар-кардіолог інтервенційний Михайло Гладій, лікар-анестезіолог Михайло Ільницький, операційна медсестра Анна Сніцар. Медики провели малоінвазивне ендоваскулярне (черезшкірне) втручання – транслюмінальну (внутрішньосудинну) балонну ангіопластику на всій ділянці ураження судин.

Прохідність судин нижніх кінцівок було відновлено і через 2 дні пацієнт (зі значним покращенням стану, збільшенням толерантності до фізичного навантаження) був переведений для подальшої реабілітації у Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни.

Завдячуючи державі, Хмельницькій обласній раді та міжнародній гуманітарній допомозі, заклад був оснащений необхідними для втручання та післяопераційної терапії засобами, розхідними матеріалами та медикаментами, що дало можливість фахівцям надати пацієнту допомогу цілком безкоштовно.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне