Фейкові теракти і сім “мінувань” ХАЕС. Поліція області просить міжнародну допомогу у пошуку псевдомінера

Фото: ХАЕС

Головне управління Нацполіції у Хмельницькій області підготувало та направило запити про міжнародну правову допомогу через 15 повідомлень про фейкові замінування адмінбудівель та ХАЕС.

Про це сказано в ухвалі Хмельницького міськрайонного суду від 6 жовтня, інформує НГП.

За даними досудового розслідування, протягом 2019-2020 років надійшло 15 повідомлень про замінування об’єктів Хмельницького та області, які не підтвердилися. Зокрема, двічі “мінували” ТРЦ “Квартал”, сім разів Хмельницьку АЕС (одне з повідомлень містило такий зміст: “На АЭС заложена самодельная бомба, сделанная из артилерийского снаряда! Взлетайте на воздух, становитесь радиоактивным пеплом, мерзкие салоедные оккупанты! Пусть Вас отравит радиация и сожжет огонь! Поищите-ка бомбу!”), “закладали вибухівку” на Шепетівському ремонтному заводі, “мінували” Хмельницьку облраду, ТРЦ «Оазис», лікарні, школи, дитячі садочки, навчальні заклади на території Хмельницького і області.

Був навіть випадок, коли у червні 2019 року на електронку департаменту патрульної поліції Нацполіції надійшов лист зі змістом “Теракт в Хмельницке”.

Відділ протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області з’ясував, що електронні адреси та інтернет-ресурси, з яких надсилались неправдиві повідомлення про замінування, зареєстровані у різних державах світу, зокрема, у Женеві, Санкт-Петербурзі та Ризі.

Наразі повідомлення про підозру у вчиненні цього кримінального правопорушення нікому не вручалось.

У підсумку суд дозволив слідчому управлінні поліції області розслідувати цю справу ще один рік.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне