Фото з Хмельниччини перемогло у міжнародному конкурсі

Фото:

Переможцем номінації «Найкраща світлина Хмельницької області 2019» в українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» стала панорама Кам’янець-Подільської фортеці. Її автором є Вадим Постернак.

За вісім років конкурсу світлини цієї найвідомішої пам’ятки Хмельниччини шість разів ставали переможцями обласної номінації, зокрема у 2017 та 2018 роках. А ще минулого року знімок фортеці став одним із всеукраїнських переможців та увійшов до ТОП-10 найкращих світлин «Вікі любить пам’ятки» у 2018 році.

Людмила Строцень, членкиня журі, краєзнавиця, прокоментувала роботу так:

«Цікаво виглядає з туманом, нестандартний ракурс, замок бачимо повністю. Кольори тішать».

Василь Мельниченков, член журі, фотограф, назвав світлину досить вдалою і оригінальною. Кам’янець-Подільська фортеця є візитівкою свого краю та однією із найбільш впізнаваних пам’яток культурної спадщини України. Фортеця є складовою частиною Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець», що належить до «Семи чудес України».

У 2019 році учасники конкурсу сфотографували 633 пам’ятки з Хмельницької області. Завдяки конкурсантам Вікісховище поповнилося на 1618 фото. У списку пам’яток Хмельницької області є понад 3888 об’єктів культурної спадщини, за вісім років конкурсу було сфотографовано 1594 пам’ятки (40%).

За вісім років конкурсу 324 автори завантажували фото пам’яток культурної спадщини Хмельницької області, цього року — 40 учасників.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне