ФСБ намагалося завербувати двох мешканців Хмельниччини

Фото: ілюстративне
До 2014 року чоловіки працювали на одному із стратегічних підприємств області. Після звільнення вони періодично виїжджали до рф з метою додаткового заробітку.
 
Повідомляє управління СБ України у Хмельницькій області.
 
На початку широкомасштабного вторгнення рф українці одразу вирішили повернутись додому. При перетині кордону їх намагалися завербувати представники ворожої спецслужби.
 
Під час проходження митного контролю працівники фсб «запросили» обох чоловіків на «бесіду» в окрему кімнату, де по черзі з ними розмовляли. Російські спецслужби особливо цікавили місце проходження військової служби, наявність зв’язків у правоохоронних органах та ЗСУ.
 
Розпитували щодо попереднього місця роботи: розташування, система охорони, види продукції, що виготовляє підприємство, найменування, експортування до інших країн тощо. Особливий інтерес становили дані про зв’язки із діючими співробітниками підприємства, які володіють конфіденційною інформацією.
 
Після повернення чоловіків до України співробітники СБУ з’ясували подробиці спілкування на кордоні, та про те, що дій на шкоду Україні за завданням росіян не вчиняли.
 
СБУ наголошує, що співпраця з ворожими спецслужбами є злочином проти національної безпеки. В умовах воєнного стану державна зрада карається позбавленням волі на строк від п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.
 
Водночас, якщо громадянин не виконував злочинного завдання проти України і добровільно повідомив органи державної влади про факти залучення до конфіденційного співробітництва із ворогом – він звільняється від кримінальної відповідальності. Тому, як тільки Ви зрозуміли, що стали об’єктом вербувального впливу ворожої спецслужби – негайно звертаєтесь до Служби безпеки України.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне