Галерея Масло відкриє персональну виставку «Великий Інший» київського художника Юрія Сивирина

Фото: Галерея MASLO

Галерея Масло вперше відкриває у Хмельницькому персональну виставку «Великий Інший» київського художника Юрія Сивирина. В експозиції представлена масштабна скульптура і три живописні серії автора ─ «Китобої», «Ціна усього» та «Пілат», що створені протягом 2017─2018 років.

Виставка «Великий Інший» про появу нового тоталітарного мутанта – продукту пригнобленого несвідомого, що його випльовує в реальний світ віртуальна реальність. Бурхливе жерло інтернету щодень вирує людськими комплексами, пороками, травмами, фейками, страхами, фантазіями та ілюзіями. У ньому пригноблені внутрішні стани людини трансформуються у безтілесних інтернет-користувачів, які множаться, переповнюють собою віртуальність і випадають у наше реальне сьогодення. Назвою виставки автор відсилає глядача до праць французького психіатра й філософа Жака Лакана, що вже наприкінці1930-х розробив концепцію трактування «іншості» як тоталітарного начала, що подавляє й підлаштовує особистість під себе. Великий Інший – це усі, хто протиставлений індивіду: батьки для дитини, влада щодо окремої людини, інтернет співвідносно реальному життю.

У своїй художній практиці Юрій Сивирин послуговується медійними й віртуальними образами, що тісно переплетені з кінематографічною й серіальною естетикою. Індивідуальний досвід на перетині віртуальності й реалій для сучасника часто стає травматичним. Через травматичний досвід окремої людини Юрій Сивирин намагається транслювати відчуття сьогодення, вловлювати нерв турбулентної дійсності.

Вхід вільний. Виставка триватиме з 18.07 по 11.08.2019 року.

Відкриття відбудеться 18 липня 2019 року, о 18:00.

За адресою м. Хмельницький, Старокостянтинівське шосе, 20
Галерея MASLO

За додатковою інформацією звертатися за телефоном: 0673115900

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне