Голова Хмельницької ОДА відсторонив керівника Служби місцевих автодоріг. Той заявив про рейдерське захоплення

Фото: з відкритих джерел

Голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій тимчасово відсторонив Сергія Дуду від здійснення повноважень директора державного підприємства “Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг”.

Про це свідчить розпорядження керівника області від 16 квітня, інформує НГП.

Водночас виконання обов’язків керівника Служби місцевих автодоріг покладено на першого заступника директора Владислава Фалюша. За даними ЗМІ, цей посадовець є сином колишнього директора Дніпропетровської служби автодоріг (2005-2010) Валерія Фалюша.

Крім цього, 19 квітня керманич області визначив пана Фалюша особу, яка може вчиняти дії в інтересах та від імені ДП “Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг” без окремого доручення, у тому числі, підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації тощо.

У коментарі “Незалежному громадському порталу” відсторонений директор Сергій Дуда заявив, що за наслідком розпоряджень голови ОДА, відбувається рейдерське захоплення обласної служби місцевих автодоріг.

“На моєму підприємстві не було посади першого заступника. Однак голова ОДА вводить цю посаду і дає на неї людину (Владислава Фалюша – НГП). Через десять днів, коли я перебував на лікаряному, цю людину фактично перетворюють на керівника підприємства. Також утворили ще одну посаду заступника директора з питань будівництва, на яку призначають бізнесмена з Дніпра. По суті, йде рейдерське захоплення державного підприємства”, – вважає Дуда.

Він припустив: зміна керівництва Служби місцевих автодоріг пов’язана з тим, що на Хмельниччину повинний зайти дорожній підрядник з Дніпропетровської області. На уточнююче запитання НГП, яку фірму пан Дуда має на увазі, він порадив зазирнути до тендера з проведення капітального ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення С 231411 Красносілка – об’їзна м. Старокостянтинів км 0+000 – км 1+800 очікуваною вартістю 12,5 млн грн. Тендер дістався хмельницькій компанії “СТЛ+М”, а от пропозицію ТОВ “ДСЗ” з Дніпра тендерний комітет відхилив через неповний перелік документів.

Дуда наголосив, що планує звертатися до суду, щоб оскаржити розпорядження пана Гамалія про своє відсторонення, яке він вважає “злочинним”.

Загалом, у 2021 році Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг запланувала провести 52 дорожних тендера. Із них 40 вже завантажені у систему “Прозорро”.

Як писав НГП, на початку січня 2020 року Сергій Дуда очолив новостворене ДП “Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг”. До цього він керував ДП “Служба місцевих доріг”.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне