Головам тергромад на Хмельниччині рекомендували більш раціонально витрачати бюджетні кошти

Фото: ОВА

У Хмельницькій ОВА провели онлайн-нараду з керівництвом територіальних громад Хмельниччини. У ході наради обговорили одинадцять питань порядку денного, які охоплюють майже усі сфери життя області.

Проаналізували також діяльність робочої групи “Прозорість і підзвітність”, інформують в ОВА.

За словами першого заступника начальника ОВА Cергія Тюріна, враховуючи підсумки останнього засідання групи, до деяких територіальних громад виникли зауваження щодо нераціонального використання бюджетних коштів.

Зокрема були зафіксовані випадки закупівлі продуктів харчування для закладів освіти за цінами, що перевищують середню ринкову вартість на деякі товари.

Також зафіксовано низький рівень конкуренції у відкритих торгах, та більш красномовним є те, що самі виробники харчової продукції не беруть у них участь.

«Рекомендую головам громад здійснити аналіз договорів щодо постачання продуктів харчування підпорядкованих замовників на предмет економного та раціонального використання бюджетних коштів та провести відповідну роботу з розпорядниками щодо недопустимості встановлення дискримінаційних умов, які обмежують конкуренцію серед виробників харчової продукції. Також має бути відповідне обгрунтування стосовно того, чому бюджетні кошти мають бути витрачені на ті чи інші потреби за вказаними цінами,» – зауважив Сергій Тюрін.

Читайте також: На Хмельниччині не завершений процес дерусифікації та деколонізації

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне