Городоцький суд обрав запобіжний захід підозрюваному в грабежі з проникненням у житло

35
Фото: court.gov.ua

Городоцький районний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному в грабежі, поєднаному з прокиненням у житло. Саме про такий запобіжний захід клопотали місцеві слідчі. Вважаючи, що чоловік може, зокрема, переховуватися від органів досудового слідства і чинити тиск на свідків.

За версією слідства, 16 жовтня житель Городка проник у котельню в будинку потерпілої і виніс звідти кавоварку вартістю 5500 гривень. Утім, непоміченим йому залишитися не вдалося. На подвір’ї чоловіка перестріла господиня. Та не реагуючи на зауваження, той відкрито завершив справу викрадення кавової машини.

Такі дії правоохоронці кваліфікували як відкрите викрадення чужого майна, поєднане із проникненням в житло.

«Слідчий суддя вважає, що (…) необхідно застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці без застосування електронного засобу контролю. Оскільки він обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину. За вчинення якого передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. А також він ніде не працює, джерела доходів не має, може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, про що свідчить факт його зникнення від працівників поліції під час вилучення ними викраденого майна», – зазначає слідчий суддя.

Під цілодобовим домашнім арештом підозрюваний перебуватиме два місяці. Саме до 21 листопада 2019 року. Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне