Громадські інспектори «вполювали» двох браконьєрів

Фото: ілюстративне

Двох порушників Правил любительського та спортивного рибальства «спіймав на гарячому» громадський інспектор з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області.

Обидва інциденти трапились 27 та 31 березня цього року на річці Гнилий Ріг, що на Шепетівщіні. Порушниками виявилися місцеві мешканці, що здійснювали вилов риби під час нерестової заборони. На порушників було складено протоколи за ч.3 ст. 85 КУпАП (риболовля на нерестовищах, перевищення знарядь лову) та проведено роз’яснювальні бесіди щодо відповідальності за порушення рибальства у нерестовий період.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області нагадує, що з 1 квітня 2023 р. діє нерестова заборона на вилов риби. Відповідно до оновлених Правил рибальства під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне