Громади Красилова та Грицева отримали новенькі шкільні автобуси

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

Одним із чинників освіченої нації є доступність до освіти. Саме з такою метою в Україні відбувається оновлення парку шкільних автобусів, що підвозять учнів та педагогів до навчальних закладів області. Відтак, новенькі транспортні засоби отримали Грицівський ліцей, Грицівської селищної громади та Красилівський НВК (школа №5), Красилівської міської громади.

Аби розділити цю радість з юними вихованцями шкіл та їх наставниками, за дорученням голови облдержадміністрації Сергія Гамалія, заступник голови ОДА Володимир Юр’єв урочисто передав ключі від автобусів директорам Грицівського ліцею та Крисилівського НВК.

https://www.adm-km.gov.ua/

“Дорогі учні, ви навчаєтесь в чудових школах, а тепер ще й маєте хороший транспорт. Тому з великим задоволенням передаю новенький автобус, який спільними зусиллями територіальної громади та державного фінансування був придбаний для того, щоб покращити можливість доїзду до школи. В свою чергу, від вас ми хочемо бачити гарні оцінки за старанне навчання. Адже пам’ятайте: держава належить вам, а ми докладемо усіх зусиль, аби ви отримали якісні знання, щоб нам було кому передати гідне право керувати нею,” – звертаючись до присутніх на урочистостях наголосив Володимир Юр’єв.

Варто зазначити, що шкільні автобуси виробництва ТОВ «Авто-Бас» Черкаського автозаводу, котрі сьогодні були передані у використання школам, мають одинакові технічні характеристики та придбані через систему публічних електронних закупівель ProZorro за обласною програмою “Шкільний автобус” та на умовах співфінансування за кошти освітньої субвенції та місцевого бюджетів.

https://www.adm-km.gov.ua/

Вартість одного шкільного автобуса становить 1.9 млн. грн, з них 1.3 млн. грн – це кошти освітньої субвенції, а розмір коштів співфінансування громади становить майже 0.6 млн. грн.

Можливість придбання нового шкільного автобуса для громади – яскравий приклад досягнень реалізації реформи децентралізації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне