ГРВІ та грип на Хмельниччині відступає, проте зростає захворюваність на ротавірусну інфекцію

Фото: Ілюстративне / censor.net.ua

На Хмельниччині темпи захворюваності на ковід, грип та ГРВІ стрімко зменшуються. Натомість збільшується кількість хворих на ротавірусну інфекцію, переважно — дітей.

Про це Суспільному розповіла медична директорка Хмельницької інфекційної лікарні Нінель Марцонь.

З її слів, на грип та ковід фіксують лише поодинокі випадки, ГРВІ та пневмонії також є, але не масово.

“Наразі зросла кількість хворих на ротавірусну інфекцію. Ми не бачимо дуже великого збільшення, але є тенденція до невеликого зростання. Ця кишкова інфекція спостерігається переважно у дітей різного віку, навіть у деяких дорослих”, — говорить Нінель Марцонь.

Наразі на стаціонарному лікуванні у Хмельницькій інфекційній лікарні перебуває до 10 пацієнтів з ротавірусною інфекцією, в переважній більшості — це діти, зазначає медична директорка медзакладу.

“Ці пацієнти поступили з симптомами інтоксикації. Ротавірус — це кишкова інфекція. У хворого може бути підвищена температура, блювання, діарея, слабкість, біль у животі. Мікрофлора кишечника нормалізовується протягом місяця”, — пояснює Нінель Марцонь.

Щоб не підхопити ротавірус, радить медикиня, потрібно дотримуватися правил особистої гігієни, зокрема мити руки з милом, обробляти їх антисептичними засобами.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне