Гримаси децентралізації: посадовці невеликої громади на Хмельниччині нарахували собі премій на понад 30 тис. грн

Фото: https://ngp-ua.info/

Працівникам Вовковинецької селищної громади (колишній Деражнянський район) були виплачені солідні премії одразу після місцевих виборів, які відбулися наприкінці жовтня 2020 року.

Про це “Незалежному громадському порталу” повідомив депутат громади Олександр Черешня.

Він зазначив, що 18 лютого цього року направив депутатський запит селищному голові Сергію Волковинському з проханням надати відомості про заробітну плату працівників селищної ради за листопад- грудень 2020 року та січень 2021 року в розрізі заробітна плата+премія. Цей документ був підтриманий більшістю обранців на місцевій сесії.

Як з’ясувалося, рекордсменами з нарахованих премій стали:

  • заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Веселовський у грудні 2020 року заробив 51,5 тис. грн. У цю суму нарахували подвійну премію (8,92 тис. грн премії за грудень і 22,7 тис. грн премії до Дня місцевого самоврядування);
  • начальник фінансового відділу громади Тамара Колосовська у грудні отримала 46,8 тис. грн зарплати (сюди ввійшли проста премія 10,3 тис. грн+премія Дня місцевого самоврядування на суму 18 тис. грн);
  • староста сіл Згарок, Новий Майдан, Новостроївка, Подолянське та Старий Майдан Володимир Манастирський у грудні одержав 43,3 тис. грн зарплати з них 31,7 тис. грн премії до Дня місцевого самоврядування;
  • начальник відділу організаційної роботи та роботи з персоналом громади Олена Познякова, груднева зарплата якої становила 41 тис. грн і складалася з двох премій – 7,1 тис. грн і 21,7 тис. грн;
  • начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності громади Тетяна Козак у грудні заробила 40,7 тис. грн, у тому числі їй виписали дві премії на суми 2,7 тис. грн і 21,8 тис. грн;
  • завідувач сектору земельних відносин громади Ірина Дорошенко у грудні отримала 40,2 тис. грн (також сюди включили дві премії – 6 тис. грн і 15,6 тис. грн).

zapyt1
zapyt2

Сам же селищний голова Сергій Волковинський обмежився у грудні “голою” зарплатою на суму 22 тис. грн. При цьому у січні 2021 року нарахував собі до зарплати ще 3,6 тис. грн премії.

“Не зовсім зрозуміло за що виписувалися такі високі премії? Адже є працівники, котрі місяць пропрацювали і одержали 30 тис. грн. До речі, селищний голова у своїх поясненнях депутатам повідомив, що, до прикладу, староста Володимир Манастирський отримав 31,7 тис. грн премії за те, що приніс понад 200 тис. грн грошей для новоствореної громади (пан Манастирський майже 10 років був головою Згароцької сільської ради, яка “влилася” до складу новоутвореної ОТГ – НГП)“, – заявив депутат Черешня.

Крім цього, 27 березня відбулися сходи селян Вовковинецької громади, на яких було запроповано заступнику селищному голові Олегу Веселовському написати заяву на звільнення через скандал із високими преміями.

У коментарі “Суспільному” голова Сергій Волковинський заявив, що бюджет громади на 2021 рік становить 46 млн грн з них на зарплати апарату громади передбачено 6,1 млн грн.

Додамо, що, за даними Головного управління статистики у Хмельницькій області, у грудні 2020 року середня номінальна заробітна плата штатного працівника в економіці області становила 12951 грн.

Довідково. До складу Вовковинецької селищної громади входить 8 колишніх сільських рад. Чисельність населення громади – 6224 особи.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне