Як буде відбуватися навчальний рік у Шепетівці, покаже ситуація – міський голова

Фото: нарада

Міський голова Шепетівки Віталій Бузиль провів робочу нараду з керівниками навчальних закладів громади щодо підготовки до нового навчального року.

«Всіх турбує питання, і мене також, чи буде в Україні повноцінний офлайн навчальний рік. Міністерство освіти та науки рекомендує школам працювати в очному форматі, якщо дозволяє безпекова ситуація. З іншого боку, остаточне рішення про формат роботи шкіл прийматиме обласна військова адміністрація. Ми ж своєю чергою, як орган місцевого самоврядування, готуємось до різних сценаріїв.

Обговорили з директорами головні потреби в рамках підготовки до перспективного навчального року. Торкнулися питання проходження медоглядів, встановлення пожежної сигналізації у закладах, “тривожних” кнопок охорони. По окремих закладах маємо потребу у виконанні часткових заходів з енергозбереження, закупівлі засобів цивільного захисту для укриттів, будівельних матеріалів. Будемо працювати над виділенням коштів.

Про укриття у школах трохи більше. На одному із позачергових засідань виконавчого комітету, ми внесли зміни до бюджету Шепетівської міської територіальної громади на 2022 рік і виділили частину асигнувань для ремонту захисних укриттів – близько 1 000 000 грн. Частково роботи вже ведуться. З 12 закладів загальної середньої освіти 4 не мають укриттів, але уклали угоди із найближчими будівлями, і укриття готуються. У серпні відбудеться традиційний огляд закладів освіти на предмет готовності до навчального року і, звісно, про підсумки розкажемо громаді. Як буде відбуватися навчальний рік, покаже ситуація» – повідомив у соцмережі Віталій Бузиль.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне