Європі нецікава добудова двох енергоблоків Хмельницької АЕС – міністр

Фото: ngp-ua.info

Добудова блоків №3 і №4 Хмельницької АЕС у рамках проекту енергоміст “Україна-ЄС”, що передбачає видачу потужності з блоку №2 ХАЕС в енергосистему ЄС, не реалізується через відсутність попиту на атомну електроенергію у європейських споживачів, повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель. Інформує НГП.

“Проблема в тому, що ми не можемо підтвердити (цей проект) на рівні споживачів електроенергії в Європі. Коли я запитував прем’єр-міністра Польщі, чи потрібна їм ця електроенергія, він сказав, що у них інший вибір, вони пішли в зелену енергетику, їм вона не цікава”, – сказав він журналістам у понеділок після презентації завдань міністерства на 2019-2020 роки, передає “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, рішення про розвиток і фінансування тих чи інших видів генерації, їх частки в загальному балансі додатково аналізуватимуться.

Як повідомлялося, енергоміст “Україна-ЄС” передбачає організацію видачі потужності з блока №2 Хмельницької АЕС в енергосистему ЄС шляхом включення його до складу Бурштинського енергоострова разом із 750/330 кВ ПС “Західноукраїнська” та 750 кВ ЛЕП ХАЕС-Жешув (Польща). Отримувані від експорту електроенергії з цього блоку кошти планується використати для фінансування будівництва блоків №3-4 на Хмельницькій АЕС.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне