Їхав на причепі мотоблоку без паспорта і не загрожував оточуючим. У Віньківцях чоловік відбився від штрафу за порушення карантину

Фото: Стокові зображення від Depositphotos

Віньковецький районний суд звільнив місцевого мешканця від адміністративної відповідальності за порушення правил карантину (ст. 44-3 КУпАП) в зв`язку з малозначністю і оголосив йому усне зауваження.

Про це сказано у постанові від 13 жовтня.

Згідно зі змістом адмінротоколу, 22 серпня о 09.30 год чолвоік перебував в смт Віньківці на вул. Відродження без документів, що посвідчують його особу, чим порушив Постанову Кабміну від 22 липня 2020 року № 641. Носіння із собою документів на час дії карантинну, є необхідним для того, щоб перевірити особу, яка потребує самоізоляції у зв`язку з інфекційною хворобою Covid -19.

У поясненнях чоловік погодився з порушенням і повідомлив, що забув документ вдома. Зауважив, що їхав пасажиром на причепі мотоблоку на відкритому повітрі, тобто не становив загрозу, щоб передати «вірусну інфекцію» стороннім особам в смт Віньківці.

Крім цього, він зазначив, що є місцевим мешканцем в маленькому населеному пункті, де майже всі особи відомі, тому відсутність документа, який посвідчує його особу, не могла вплинути на правовідносини пов`язані із шкодою вірусної хвороби для сторонніх осіб, тому дії його слід визнати малозначними.

Суд погодився із твердженнями порушника, звільнивши його від штрафу і закрив справу.

Треба наголосити, що за порушення карантину передбачена відповідальність за ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачає штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн – для посадових осіб.

Джерело: НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне