Інтимне селфі в інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?

u
Фото: hm.npu.gov

На Хмельниччині працівники ювенальної превенції в рамках відзначення Всесвітнього дня безпечного інтернету провели для старшокласників цікавий тематичний урок. За інформацією ГУ НП у Хмельницькій області, полісмени поспілкувалися зі школярами на тему «Інтимне селфі в інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?»

1

hm.npu.gov

Інспектор ювенальної превенції Кам’янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області Роксолана Семерякова обговорила з восьмикласниками такі поняття, як секстинг та онлайн-грумінг. Діти дізнались, як вберегти себе в мережі від подібних явищ. Та що робити, якщо така ситуація вже трапилася в їхньому житті.

2

hm.npu.gov

Лише 15% підлітків володіє інформацією про ризики, з якими вони можуть стикатися в мережі Інтернет.  Менше половини мають уяву про елементарні засоби безпеки. Мало хто з них замислюється, які наслідки у дорослому житті можуть мати бездумно розміщені у мережі у підлітковому віці провокативні або інтимні фото.

3

hm.npu.gov

Саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах. І звісно, можуть коштувати дитині здоров’я та майбутнього.

Нагадаємо, що у Шепетівці поліцейські оперативно затримали вуличного розбійника. 4 лютого, до Шепетівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що близько 23:00 години в м. Шепетівка на перехресті вулиць Некрасова та Гіжицького пограбували чоловіка. Працівники поліції, які прибули на місце події, з’ясували, що до 57-річного місцевого жителя на вулиці підійшов невстановлений чоловік та попросив цигарок. Отримавши відмову, він наніс потерпілому удар по голові, від чого той втратив свідомість. Після цього зловмисник відкрито заволодів 500 гривнями та особистими документами чоловіка.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне