Іподиякону, якого звинувачують у побитті ексвійськового в соборі у Хмельницькому, продовжили запобіжний захід

Фото: Суспільне Хмельницький

У Хмельницькому міськрайонному суді відбулось чергове судове засідання у справі сутички, яка сталася між колишнім військовослужбовцем і священослужителем під час богослужіння у Свято-Покровському кафедральному соборі другого квітня цього року.

На чергове судове засідання з’явились прокурор, двоє представників потерпілого Артура Ананьєва, обвинувачений Ігор Слободян та його захисник. Сам потерпілий на судове засідання не з’явився. Причина – наразі Ананьєв служить у лавах ЗСУ, зазначив його захисник Дмитро Зеленюк, інформує Суспільне.

Під час судового засідання прокурор подав клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання обвинуваченому Ігорю Слободяну.

“Просимо покласти вказані обов’язки, оскільки під час досудового розслідування обвинувачений перебував у розшуку, разом з тим, наразі не допитані усі свідки по справі”, — заявив у засіданні прокурор Віталій Гринчук.

Захисник обвинуваченого Роман Косюк виступив проти цього клопотання.

“На сьогоднішній день ми бачимо, що таке клопотання не підтверджено жодними доказами, а тому стверджую, що жодних ризиків, вказаних у клопотанні прокурора, як не існувало, так і не існує. Мій підзахисний належними чином вів себе під час досудового розслідування, під час слухання справи в суді з’являвся до суду. Немає жодних доказів, що він якимось чином впливав чи впливає на свідків. Тож у задоволенні цього клопотання прошу відмовити”, — зауважив адвокат.

Утім, суд підтримав клопотання прокурора та ухвалив продовжити Ігорю Слободяну запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 30 листопада. Наступне судове засідання перенесли на 2 листопада. Тоді планують заслухати ще свідків по справі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне