Ізяславський суд виніс вирок шепетівчанину за незаконну рибалку

1
Фото: autozhodino

1700 гривень штрафу повинен сплатити житель Шепетівки, котрого Ізяславський районний суд визнав винним за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Це незаконне зайняття рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду. Крім того, у власність держави суд конфіскував увесь незаконний улов і рибальське спорядження. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

На рибалку на р. Горинь в Ізяславський район чоловік вирушив ввечері 10 травня 2018 року. Серед іншого взявши з собою 10 рибальських сіток, кожна з яких 40 м завдовжки та 1,5 м у висоту. У заборонений час, в забороненому місці незаконними знаряддями він зловив близько 400 штук риби різних порід. Цим самим завдавши рибному господарству 26520 грн. шкоди.

«Враховуючи обставини справи, дані про особу обвинуваченого, а також те, що покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення обвинуваченого, суд приходить до висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства. Тому К. слід призначити покарання у межах санкцій ч. 1 ст. 249 КК України у виді штрафу, ближче до мінімального розміру», – зазначено у вироку, який ще може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Нагадаємо, що на Хмельниччині з 1 листопада встановлено заборону на вилов риби у зимувальних ямах. З першого листопада в більшості українських водойм розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. В переважній кількості областей вона триватиме до початку нересту 2019 року, в деяких – до кінця зимового періоду.  Риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям.  риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне