Кам’янець-Подільський сподівається отримати за новими ставками понад мільйон гривень від туристичного збору

Фото: www.facebook.com/simashkevich

Зважаючи на законодавчі зміни у 2019 році, на сесії Кам‘янець-Подільської місскої радим міськради змінили ставку туристичного збіру. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав міський голова Михайло Сімашкевич.

0,4 відсотка – саме такий розмір ставок туристичного збору для внутрішнього і зовнішнього туриста затвердили на сесії, – пише мер. – Це – компромісне рішення, яке ми узгодили з готельєрами після низки зустрічей щодо ситуації навколо прийняття нових правил у туристичній сфері міста.

www.facebook.com/simashkevich

Прогнозована сума, яку отримає міський бюджет внаслідок сплати туристичного збору, становитиме не менше 1,2 мільйона гривень.

Туристичний збір є місцевим збором, основні елементи якого визначаються відповідними сільськими, селищними, міськими радами та радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад. Таким чином ради, у межах наданих їм Податковим кодексом України повноважень, можуть контролювати стан розвитку туристичної галузі на підвідомчих територіях шляхом встановлення економічно доцільних ставок туристичного збору. Ради також визначають й перелік податкових агентів цього збору.

З 1 січня 2019 року ставка туристичного збору встановлюється за рішенням відповідної ради за кожну добу тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5% мінімальної заробітної плати – для внутрішнього туризму та до 5% мінімальної заробітної плати – для в’їзного.

Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної ради.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому – до 28 (29) включно) на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне