Кам’янець-Подільський: вакцина є – робіть щеплення!

Фото: kam-pod.gov.ua

Наближається новий навчальний рік. Медики й освітяни, стурбовані складною епідеміологічною ситуацією в країні, закликають батьків зробити своїм дітям щеплення. Або ж задля безпеки інших, як повідомила в нещодавній заяві в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, вони будуть недопущені до дитячих колективів.

Про це вчора говорили й у Кам’янці-Подільському. Міський голова Михайло Сімашкевич, одразу відреагувавши на таку гучну промову, зібрав засідання протиепідемічної комісії.

За інформацією головного лікаря міської дитячої поліклініки Тетяни Очеретенко, стан захворюваності на кір у місті покращився, порівно з травнем. Однак ситуацію ускладнює початок нового начального року. Якщо школи відвідуватиме 10199 дітей, то із них щеплено за календарем – 86,7%, з порушенням календаря – 12,2%, а не щеплено взагалі – 1%, тобто 116 дітей. Із 4249 маленьких кам’янчан, які виховуються в дитячих садочках, імунізовано 99%. 21 дитина залишається непривитою.

Лікарі наголошують, що протипоказів до невакцинування від кору практично немає. Ускладнень після цих препаратів у місті також не зафіксовано. Тому до першого вересня вони разом із освітянами активно працюватимуть з батьками в інформаційному плані. Вакцина, наголошують, є!

Загалом з початку року станом на 15 серпня на кір у Кам’янці-Подільському захворіло 325 осіб. Із них 171 дитина. 70,2% – це нещеплені діти і ті, які не пройшли ревакцинацію. Крім того, в закладах, де навчалася більша кількість непривитих, якраз і було зафіксовано інтенсивну передачу збудника.

Тому медики закликають батьків бути свідомими, аналізувати почуту й прочитану інформацію й не нехтувати здоров’ям своїх і чужих дітей.

Інформує сайт Кам’янець-Подільської міської ради

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне