Карколомний поворот у справі ексначальника КЕВ: хабар давала директор «Газпромпостачу», а полковник Хохун нічого не вимагав?

Фото: НГП

Хмельницький міськрайонний суд 13 лютого призначив запобіжний захід у вигляді застави на суму 420,4 тис. грн  директору київському ТОВ «Газпромпостач» Вікторії Атаманюк, яка підозрюється у наданні неправомірної вигоди (ч.3 ст.369 КК Українивже колишньому начальнику Квартирно-експлуатаційного відділу Хмельницького полковнику Петру Хохуну. Інформує НГП.

Про це свідчать дані судового реєстру.

За версією слідства, підозрювана керівниця з метою не створення штучних перешкод КЕВ Хмельницький у ході виконання договорів постачання природного газу протягом 2019 року, а також сприяння в укладенні договорів постачання природного газу у 2020 році між ТОВ «Газпромпостач» та КЕВ Хмельницький та забезпеченні перемоги, надала хабар начальнику КЕВ Петру Хохуну через посередника. Так, 12 грудня 2019 року Хохун викликав до себе у службовий кабінет бухгалтера фінансово-економічного відділу і сказав їй готуватися у відрядження до Києва для зустрічі з керівником «Газпромпостачу» Вікторією Атаманюк. Остання ж мала передати йому хабара на суму 80 тис. грн.

17 грудня бухгалтер КЕВ зустрілася з Атаманюк у її робочому кабінеті. Під час передачі обумовленої суми київський директор акцентувала увагу на тому, що вона передає Петру Хохуну 80 тис. грн для особистих потреб останнього, сума яких визначається з розрахунку 150 гривень за кожних 1000 м.куб. використаного природного газу, що був поставлений у 2019 році ТОВ «Газпромпостач» для підпорядкованих об`єктів КЕВ.

Наступного дня підлегла Хохуна повернулася до Хмельницького і повідомила шефу, що привезла гроші від Атаманюк. На що він сказав: 60 тис. грн передати йому, а решту – можна залишити собі. Далі бухгалтер КЕВ віддала частину хабара водію начальника КЕВ, який і довіз йому кошти.

24 грудня провели обшуки в будинку Хохуна і виявили 39,5 тис. грн, які передала директора ТОВ «Газпромпостач».

Підозру Вікторії Атаманюк оголосили 13 лютого 2020 року.

Крім цього, суд поклав на підозрювану ряд обов`язків: прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді або суду; утримуватися від спілкування зі свідками; не відвідувати адміністративну будівлю КЕВ Хмельницького та її структурні та підпорядковані підрозділи; здати на зберігання до органу міграційної служби свої паспорти для виїзду за кордон.

Також суд арештував квартиру та два автомобіля Mercedes-Benz GLE 43 AMG, 2019 року випуску і Porsche Cayenne, 2008 року випуску, які належать Вікторії Атаманюк.

Як писав НГП, на початку січня 2020 року суд відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього начальника Квартирно-експлуатаційного відділу м. Хмельницький (КЕВ) Петра Хохуна, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними досудового розслідування, Петру Хохону інкримінують вимагання коштів у директора ТОВ «Газпромпостач» за нестворення штучних перешкод у ході реалізації договорів постачання природного газу протягом 2019 року, укладенні договорів постачання природного газу у 2020 році, а також перемозі вказаного ТОВ під час проведення тендеру на постачання природного газу для хмельницького КЕВ.

У середині грудня 2019 року Хохун відправив свого бухгалтера до Києва для отримання хабара на суму 80 тис. грн. Під час передачі коштів для Хохуна директор ТОВ «Газпромпостач» акцентувала увагу на тому, що вона передає 80 тис. грн із розрахунку 150 гривень з 1000 куб. м використаного природного газу КЕВ.

Після повернення бухгалтера КЕВ до Хмельницького Хохун заявив, що вона може залишити собі 20 тис. грн, а решту передати йому. Передача грошей відбулася через водія, який керував службовою автівкою.

Крім цього, по другому епізоду Хохуна підозрюють у вимаганні 40 тис. грн за ухилення від призову на строкову військову службу у Збройних Силах України. За цю суму він обіцяв вплинути на військового комісара Красилівського районного військового комісаріату.

Також суд арештував низку зброї та нерухомість Петра Хохуна.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне