Хабар 165 тис. дол.: фігурант справи втратив посаду в обласному управлінні Держгеокадастру

Фото: суд

Колишній в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Юрій Климко, який проходить підозрюваним у “хабарній” справі, втратив посаду заступника начальника управління-начальника відділу землеустрою та охорони земель управління землеустрою та охорони земель.

Про це свідчить ухвала Вищого антикорупційного суду від 5 квітня, інформує НГП.

Під час розгляду клопотання щодо продовження міри запобіжного заходу Климко зазначив, що у зв`язку з реорганізацією Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, його звільнили з посади і на теперішній час він не працює у відповідній державній установі.

Не зважаючи на цей факт, антикорупційний суд продовжив дію покладених на Климка обов`язків: не відлучатися з території України, без дозволу слідчого, прокурора або суду; здати на зберігання до органів ДМС паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання.

Як стверджує слідство, Юрій Климко разом зі своїм радником одержали 164,5 тис. дол від зацікавлених осіб у виділенні земельних ділянок. Таким чином, один гектар землі коштував від 400 дол. Із цієї суми 51,9 тис. дол передали колишньому голові Держгеокадастру, а нині міністу аграрної політики і продовольства Роману Лещенку у вигляді хабара.

9 грудня 2020 року Климку було оголошено підозру за ч. 4 ст. 369 КК України.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне