ХКП «Спецкомунтранс» продовжує забруднювати довкілля

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області неодноразово звертала увагу на катастрофічний стан полігону твердих побутових відходів в місті Хмельницькому. Це, без перебільшення, екологічна катастрофа! 

“Звертаємось до керівництва ХКП «Спецкомунтранс». Панове, подивіться до чого призводить ваша бездіяльність! Невже ви не усвідомлюєте масштаби проблеми? Вони набагато більші, ніж можна побачити оком. Токсичний фільтрат сміттєзвалища твердих побутових відходів (ТПВ) містить отруйні органічні, неорганічні речовини і важкі метали, які максимально концентруються в нижніх шарах ТПВ, забруднюючи токсинами ґрунт, воду та повітряне середовище. Крім того, фільтрат звалищ ТПВ містить патогенні мікроорганізми, яйця гельмінтів і являє собою загрозу життю і здоров’ю населення.

Припиніть забруднювати довкілля! Це є нічим іншим як екоцидом, що, до речі, є злочином за Кримінальним кодексом України.

Не витрачайте дорогоцінний час на судові баталії, відложіть їх на потім. Наразі необхідно діяти.

Також звертаємо увагу місцевої влади на необхідність вирішення цієї проблеми та контролю над екологічною ситуацією навколо підвідомчого комунального підприємства. Сьогодні необхідно визнати, що не можна бути осторонь цілком реальної небезпеки, яка загрожує місту”, – йдеться у зверненні Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне