Хмельничан планують перевести на альтернативне паливо

Фото: Суспільне Хмельницький

До 20% споживачів тепла в місті Хмельницька міська рада планує перевести на альтернативне паливо з метою економії природного газу. За кошти міжнародних партнерів місто розробило проєкт розвитку централізованого теплопостачання на найближчі десять років, в якому передбачене використання твердопаливних котелень.

Про це Суспільному Хмельницький розповів заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок.

За його словами, робота над цим проєктом тривала майже два роки.

“Цим документом передбачається суттєва економія споживання природного газу, постійний перехід на альтернативу: на тріску, на відновлювальні джерела енергії, а також зменшення споживання тепла нашими будинками. В рамках цієї роботи планується побудувати дві великі твердопаливні котельні. Одна з них буде спалювати РДФ – відходи, що виробляються при переробці тепла. Її розташування планується на полігоні сміттєвих відходів. Ще одна велика котельня буде розташована на колишніх очисних спорудах мікрорайону Ракове”, — розповів Новачок.

За його словами, наразі тепло з альтернативних джерел “Хмельницьктеплокомуненерго” виробляє для 5% споживачів.

“Місто має багато маленьких котелень, які розташовані в житловій забудові. При спалюванні альтернативи виділяється значно більше викидів. І маємо розуміти, що у дворі багатоповерхівок його поставити неможливо. Тому якщо вдасться вийти на такий рівень – це буде дуже добре”, — сказав заступник міського голови.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне