Хмельничани просять міську раду унормувати рівень гучності музики розважальних закладів

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Прохання унормувати гранично допустимі норми гучності звуку розважальних закладів оприлюднила хмельничанка Кшися Федорович на сторінці у фейсбук Департаменту інфраструктури міста. Інформує НГП.

«Питання унормування на рівні міської ради гучності звуку розважальних закладів підіймається не вперше. І так само не вперше замовчується, бо по-перше, власники впевнені, що гучна музика дозволена до 23:00 (а не 22:00), а по-друге, поліція не має приладів для вимірювання звуку. Та й навіть удень рівень звуку перевищує прийнятний для здорового глузду.

Погляньте самі, відео з мосту через Курчатова, не знаю, наскільки телефон передає, але до мосту від джерела звуку (Курчатова 19) 140 метрів, і це вже некомфортна гучність, навіть якби вечірка проходила на мості.

Заради цікавості, обійшла район, щоби перевірити, наскільки поширюється звук. На об’їзній (98 метрів по прямій) гучність така, що боляче чути. У дворику на Курчатова 13-15 (230 метрів по прямій) чути досить голосно. Матері з візочками нарікають, але зробити з цим нічого не зроблять. На зупинці Насолода і біля Нової Пошти 25 звук вже є, хоча це 320 і 436 метрів відповідно. Безперечно, розважальні заклади мають право на музику, але не коштом людей у радіусі 430 метрів, тим більше, коли до найближчого житлового будинку 87 метрів — а відео з мосту, який майже удвічі далі.

Це впливає на здоров’я і відпочинок мешканців району, вже не кажучи про самих відпочивальників, що знаходяться в епіцентрі звуку та отримують акустичну травму за рахунок закладу.

Ситуація не поодинока, але на цьому прикладі звучно показати, наскільки заклади перевищують потрібну гучність звуку.

Управлінню міста слід пропрацювати гранично допустимі норми гучності звуку. Аналогічно з тим, як у Львові на рівні міської ради прийняті заборони для використання підсилювачів для вуличних музикантів.

Така проблема постає кожен сезон, а тому зараз кращий час для її розв’язання у 2022 році.

Звісно, зараз сезон завершується, але ще місяць теплих вечорів на мешканців у радіусі до 400 метрів від генделів чекає незапланована музика. Навіть зараз, вдома на відстані 280 метрів, із зачиненими вікнами, я чую впевнене туц-туц на рівні сусіда з молотком за гучністю» – йдеться у дописі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне