Хмельничани, що мешкають у приватному секторі, платитимуть за полив присадибних ділянок

Фото: https://ngp-ua.info/

Хмельничани, що мешкають у приватному секторі та не мають лічильників здійснюватимуться нарахування за полив присадибних ділянок з розрахунку ­ 6 літрів води на квадратний метр на добу, повідомляють у «Хмельницькводоканалі».

Полив однієї сотки коштуватиме 8,50 грн за 1 день і, відповідно, 258, 46 грн за 30 днів. Абонентам , що встановили лічильники води на поливання зелених насаджень  пощастить більше — вони будуть платитимуть виключно за фактично використану воду.

До системи централізованого водопостачання підключені 15 500 споживачів приватного сектору. Наразі більше трьох тисяч абонентів, ще не встановили лічильники води.

Повідомляємо, що наші контролери з 27.06  змінили графік роботи і працюють з 12.00 до 20.00. Просимо хмельничан раціонально користуватися водою, не допускати крадіжок і самовільного безоблікового водокористування. За таких умов підприємство гарантуватиме надійне цілодобове надання послуг водопостачання  та водовідведенням

Основні питання:

Скільки триває поливний сезон?

Поливний сезон триває з травня по серпень, отже саме в ці місяці до основної кількості спожитої води додаються нарахування за поливання зелених насаджень при відсутності засобів вимірювальної техніки.

Чи може велика кількість опадів сприяти зниженню оплати за полив?

Ні. Чинним законодавством не передбачено норм на водопостачання, пов`язаних із сезонними чи кліматичними природними змінами. Якщо у вас не встановлено прилад обліку, то за поливання присадибної ділянки доведеться заплатити фіксовану суму, навіть якщо ви не користувалися водою через дощ чи з будь-яких інших причин.

У мене є присадибна ділянка, але я не користуюсь водою для поливу. Що робити?

На виконання вимог законодавства та для уникнення непорозумінь в розрахунках, МКП “Хмельницькводоканал” рекомендує споживачам встановлювати прилади обліку води та укладати відповідний договір з підприємством  Завдяки цьому у споживачів з`явиться можливість регулювати та вести облік свого водокористування, економити та впливати на розмір водоспоживання у власному будинку.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне