Хмельничани заблукали у Карпатах: їх врятували працівники ДСНС

Фото: ДСНС

Вечері, 19 жовтня, під час сходження на гору Брескул, чоловік та жінка з Хмельницького втратили орієнтування та заблукали. Туристів знайшли рятувальники та доправили до тимчасового місця проживання.

Про це повідомили у ДСНС Івано-Франківської області.

Заблукалих туристів з Хмельницького знайшли Ворохтянські рятувальники та супроводили до НСБ “Заросляк”, звідки вони в задовільному стані направилися до тимчасового місця проживання.

Як поводитися у туристичних походах, розповів начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС Хмельниччини Олександр Гулько:

— перш ніж вирушити у ліс чи у похід до гірської місцевості потрібно ознайомитися з погодними умовами, вивчити карту території, а ще краще залучитися підтримкою людини, яка добре орієнтується у тій місцевості;

— мобільні телефони, павербанки, інші електронні гаджети, які ви плануєте брати з собою, мають бути зарядженими;

— завжди вирушайте у парі, одягайте яскравий одяг, бажано зі світловідбивними елементами на ньому – так вас легше буде помітити під час ймовірного пошуку;

— крім того, перед турпоходом завантажте застосунок “Порятунок у горах” (з емблемою ДСНС) тут є голосові дзвінки та сигнал “SOS” із географічними координатами для комунікації з рятувальною службою.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне