Хмельничанин організував збут незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів

3
Фото: kma.court.gov

Прокуратурою Хмельницької області спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Хмельницькій області вживаються заходи щодо викриття та припинення діяльності нелегальних автозаправних станцій, з яких всупереч вимог законодавства, без належних дозвільних документів здійснювається продаж паливно-мастильних матеріалів сумнівної якості.

Так, у межах досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України, наприкінці минулого року встановлено, що на автозаправній станції, розташованій на території Хмельницького району, реалізовувалися незаконно виготовлені паливно-мастильні матеріали під виглядом дизельного палива.

Під час проведення санкціонованого обшуку на зазначеній автозаправній станції виявлено та вилучено понад 1,6 тонн незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів та обладнання для його реалізації.

Відповідно до висновків експертних досліджень вказане пальне не відповідає вимогам ДСТУ.

В ході досудового розслідування кримінального провадження правоохоронцями зібрано достатню кількість доказів для оголошення особі, яка з метою особистого збагачення організувала продаж незаконно виготовленого пального, про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою та збут підакцизних товарів).

Про це повідомив начальник галузевого відділу прокуратури області Олег Львовський.

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на встановлення усіх обставин кримінального правопорушення та завершення досудового розслідування.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Нагадаємо, що до бюджету міста Хмельницького стягнуто майже 800 тис грн на створення та розвиток інфраструктури. За результатами розгляду судом позовів, замовників будівництва зобов’язано сплатити до бюджету пайові внески у розмірі 650 та 145 тис. грн. Оскільки рішення суду відповідачами добровільно не виконувались, вони перебували на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби. На сьогодні із забудовників цю суму боргу стягнуто.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне