Хмельниччина дала старт «Великому будівництву»

Фото: www.adm-km.gov.ua

1 березня стартувала президентська програма «Велике будівництво», яка передбачає масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг по всій країні. Серед основних джерел фінансування – кошти Державного фонду регіонального розвитку, обласних та місцевих бюджетів.

Сьогодні голова адміністрації Дмитро Габінет, заступник голови Сергій Ткачук, в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Валентин Данилюк, керівник Дунаєвецького району та представники підрядника ТОВ «СТЛ+М» проінспектували початок будівництва дороги Т-23-08 обходу м. Дунаївці (3,1 км).

www.adm-km.gov.ua

Наразі підрядник приступив до влаштування земляного полотна. Проєктом передбачено будівництво двох транспортних розв’язок типу «коло» із сучасним освітленням, а також влаштування зупинкових смуг, встановлення бар’єрного огородження, нанесення дорожньої розмітки.

Будівництво І черги об’їзної дороги довкола м. Дунаївці було розпочато ще у 2004 році, ІІ чергу – у 2008 року, а у 2012 році – приступили до будівництва ІІІ черги. Цього року на будівництво ІІІ черги обходу м. Дунаївці постановою КМУ від 29 січня 2020 року № 36 передбачено кошти, у сумі 145, 437 млн. гривень. За умови виділення додаткових коштів, у сумі 54,3 млн. гривень об’єкт буде здано в експлуатацію ще цього року.

www.adm-km.gov.ua

«Нарешті, ми маємо великі сподівання на цілковите завершення будівельних робіт на об’єкті-довгобуді та здачі нової дороги в експлуатацію», – сказав голова адміністрації Дмитро Габінет.

Також Дмитро Анатолійович зазначив, що наразі проходять тендерні процедури щодо будівництва інших доріг державного та місцевого значення, серед яких і дорога М-12 Стрий – Знам’янка (57,1 км).

Крім того, очільник області повідомив, що цьогоріч в рамках програми Президента України «Велике будівництво» в області планується побудувати або відремонтувати такі об’єкти як: 11 шкіл, з них 3 нових проекти і 8 добудова існуючих; 1 дитячий садок (добудова існуючого); 10 приймальних відділень лікарень (добудова існуючих); 3 стадіони (добудова існуючих).

В свою чергу, підрядник запевнив, що незважаючи на найвищий рівень складності, оскільки це нове будівництво, будівельні роботи проходитимуть відповідно до графіку і будуть завершенні вчасно. Він додав, що нова дорога дасть можливість розвантажити саме місто Дунаївці, відтак, жителі міста одразу побачать переваги такої об’їзної дороги.

Нагадаємо, загалом в області планується відремонтувати 262, 54 км доріг. З них: 137,24 км дороги місцевого значення та 125, 3 км дороги державного значення.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне