Хмельниччина і далі палає: за минулу добу 17 пожеж в екосистемах загальною площею близько 30 га

Фото: https://km.dsns.gov.ua

Попри численні звернення та застереження рятувальників люди продовжують знищувати мальовничу природу Хмельниччини. Цього разу лише упродовж минулої доби вогнеборцям довелося протистояти пожежам в екосистемах, що спалахували у різних куточках області, на площі майже 30 га.

https://km.dsns.gov.ua

Зокрема, переважно через елементарну людську недбалість горіла суха рослинність у населених пунктах Грузевиця, Давидківці, Маломолинці та Малі Орлинці Хмельницького, Ніверка та Дерев’яне Кам’янець-Подільського, Харківці та Русанівка Старосинявського, Пліщин Шепетівського, Діброва Чемеровецького районів області. Загоряння ліквідовані силами підрозділів 2, 3, 4, 5, 6, 19 та 21 Державних пожежно-рятувальних частин, 33 та 34 Державних пожежно-рятувальних постів. У Маломолинцях до гасіння залучалась місцева пожежна команда села Аркадіївці.

https://km.dsns.gov.ua

Окрім того, у с. Розсоша Хмельницького району, ймовірно, з цієї ж причини загорілось сміття на площі близько 500 кв.м, яку оперативно приборкали бійці 1 ДПРЧ та запобігли подальшому поширенню вогню.

https://km.dsns.gov.ua

Проте невимовний жаль викликає той факт, коли горить ліс. Таких пожеж на території області було три: у селах Сторониче Ізяславського, Баглаї Волочиського районів та за межами міста Полонне. В усіх випадках полум’я вдалося зупинити вогнеборцям 13, 17 ДПРЧ, 26 ДПРП із залученням МПК с. Плужне, Ізяславського лісогосподарства, команд місцевої пожежної охорони і добровільної пожежної дружини, а також 3-х тракторів місцевих підприємств смт Понінка.

В усіх випадках пожеж ніхто не постраждав.

Державна служба з надзвичайних ситуацій вкотре закликає жителів Хмельниччини утриматись від злочинних запалів сухої рослинності та не провокувати пожеж у природних екосистемах. Якщо до вас, ЛЮДИ, ніяк “не достукатись” із проханням не чинити зла довкіллю, аби зберегти природу для майбутніх поколінь, то хоча б пам’ятайте про те, що вам неминуче доведеться нести адміністративну, а подекуди й кримінальну ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за такі дії!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне