Хмельниччина не готова перейти до другого етапу виходу з карантину – МОЗ

Фото: ілюстративне

За даними Міністерства охорони здоров’я, перейти на другий етап виходу з карантину не можуть 11 областей, серед них: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька, а також Київ та Київська область.

https://moz.gov.ua

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив, як визначався один з показників для виходу з карантину.  Зокрема під час брифінгу 22 травня глава МОЗ розповів про показник інцидентності, який наразі повинен становити менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення.

“Показник інцидентності – це показник, який розраховується як кількість інфікованих за останні сім днів на сто тисяч населення.  Наприклад, у Чернівецькій області такий показник сягає 36. Коли ми визначали кількісну ознаку цього показника, то брали за основу показник 11 травня –  коли запроваджувався перший етап пом’якшення карантину. Потім зробили коефіцієнт міцності – здатність нащої системи охорони здоров’я надавати відповідну допомогу, завантаженість ліжок. Таким чином вийшли на показник 12 – він достатньо адекватний, зрозумілий і відповідає тій стратегії стримування, яку обрала Україна”, – пояснив міністр.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне