Хмельниччина отримала шкільні автобуси з Фінляндії

Фото: https://suspilne.media/

Три шкільні автобуси, як гуманітарну допомогу від Міністерства освіти Фінляндії, отримала сьогодні Хмельницька область. Про це Суспільному розповіла директорка обласного Департаменту освіти й науки Дарія Басюк. За її словами, транспорт передали Грицівській, Дунаєвецькій та Закупненській громадам.

Як виглядають автобуси та яка потреба в транспорті для доведення дітей до навчальних закладів – дізнавалось Суспільне.

Водій шкільного автобуса, який передали Хмельниччині, Юрій Фурман, каже – цей транспортний засіб може за одну поїздку перевозити 51 учня, що вдвічі більше, ніж ті автобуси, які є в громаді.

Багато дітей і так я тим меншим долав 80 кілометрів на день. А цим за раз буде трохи швидше”, — розповідає Юрій Фурман.

Сьогодні Міністерство освіти Фінляндії, як гуманітарну допомогу, передало три шкільні автобуси Хмельницькій області. За словами директорки обласного Департаменту освіти й науки Дарії Басюк, їх віддадуть Грицівській, Дунаєвецькій та Закупненській громадам. Голова Дунаєвецької громади Веліна Заяць говорить – до 20 шкіл в громаді довозять 980 дітей.

Цей транспортний засіб може за одну поїздку перевозити 51 учня. Фото: Суспільне Хмельницький

В нас вилучено чотири автобуси на Збройні Сили України, ми розуміємо, що це – необхідність. Але на сьогодні маємо серйозні виклики, ми маємо 53 маршрути”, — розповідає Веліна Заяць.

84 автобуси від тергромад області передали на потреби війська, з них повернули 12, говорить директорка обласного Департаменту освіти та науки Дарія Басюк.

Наразі закупили вже 18 автобусів у 2022 році, ще один автобус отримали для ПТУ Ярмолинців. І зараз ще три автобуси – це благодійна допомога”, — каже Дарія Басюк.

За її словами, загалом громади області потребують для перевезення учнів 132 шкільних автобуси.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне