Хмельниччину відвідав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

144
Фото: adm-km.gov.ua

28 грудня 2019 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, разом з єпископатом Православної церкви України та монашим і священним чином, звершив освячення храму Пресвятої Трійці в м.Полонному та очолив у ньому першу Божественну літургію. Участь в освяченні храму та богослужінні також взяв Антоній Махота, митрополит Хмельницький та Кам’янець – Подільський.

Цей храм  збудований на місці старовинної дерев’яної церкви Святої Трійці, яка була зведена в 1734 році серед валів фортеці. Проте її, як і сотні інших храмів в Україні, спіткала трагічна доля. Храм був знищений московським комуністичним режимом у 1937 році. Відбудовували нову Свято-Троїцьку церкву на місці старої впродовж останніх 15 років силами громади та фундаторів.

Вітали на Хмельниччині Предстоятеля Православної Церкви України представники обласної влади: Сергій Ткачук, заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації, та Михайло Загородний, голова Хмельницької обласної ради. А також керівники району та міста, прихожани храму, громадськість.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне