Хмельницька еконіспекція просить громадян повідомляти про знищення первоцвітів

Хмельницька еконіспекція просить громадян повідомляти про знищення первоцвітів
Фото: malepolisja.in.ua

 

Таке звернення з’явилось на офіційному сайті Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області. Так чиновники просять терміново повідомляти їм про виявлені порушення. Також нагадують про відповідальність за добування весняних квітів.

Рідкісні рослини використовують як засіб заробітку, хоча зривати та продавати ці рослини заборонено, бо їх занесено до Червоної книги. За знищення або незаконне вилучення первоцвітів з природного середовища, передбачена адміністративна відповідальність. Також нараховується шкода, яка іноді тягне за собою й кримінальну відповідальність.

Червонокнижні види рослин такі, як білоцвіт весняний, підсніжник білосніжний, шафран Гейфелів, рябчик шаховий тощо не тільки несуть естетичну насолоду. Ці рослини є невід’ємною частиною екосистеми.

шафран Гейфелів Фото з Вікіпедії

підсніжник білосніжний, Фото з Червної книги України

рябчик шаховий Фото з Вікіпедії

білоцвіт весняний Фото з Червоної книги України

З метою охорони первоцвітів, недопущення їх заготівлі для продажу просимо мешканців Хмельниччини звертатись до Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області за номером телефону: (0382) 70-37-94 або (0382) 70-28-39.

Пам’ятаємо, що кожний хто зриває та купує первоцвіти, своїми діями стимулює їх знищення та несе відповідальність перед законом.

На жаль, жодної інформації про те, чи телефону будуть працювати цілодобово, чи повідомляти про порушення можна виключно у робочий час, на сайті інспекції немає.

Нагадаємо, що у Деражанянському районі екоінспектори виявили незаконну рубуку дерева вздовж дороги, яка з’єднує населені пункти. Чиновники нарахували майже мільйон збитків. Порушників шукає поліція.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне