Хмельницька міська влада назвала причину та винуватця неприємного запаху для містян

Фото: ілюстративне

З неділі жителі Хмельницької громади відчули неприємний запах у повітрі та активно обговорювали цю проблему у соцмережах.

У Хмельницькій міській раді прокоментували ситуацію, назвавши винуватця. Ним є олешинське ТОВ «Нові аграрні технології», котре почало вивозити на поля гній для удобрення. Після втручання владних структур, товариство припинило вивіз органічних відходів та вжило заходів для їх рекультивації, аби зник неприємний запах.

Начальник управління з питань екології та контролю за благоустрієм міста Олександр Луков зазначив, що аграрії продовжать вивіз на поля органіки тоді, коли знизиться температура повітря та зміниться роза вітрів.

На його думку, господарство порушило технологію вивозу органіки, що й привело до неприємної ситуації. Мова про потрапляння органічних відходів до Південного Бугу не йде, це виключено, запевнив Олександр Луков.

Оскільки було порушення технології внесення гною на поля, цим фактом буде займатись Держпродспоживслужба. Відповідне звернення управління з питань екології та контролю за благоустрієм міста уже готує.

Щодо інформації про можливе забруднення річки Південний Буг  внаслідок вивантаження тваринних відходів з вантажного автомобіля, яка активно обговорюється в мережі, то в управлінні інформують, що перегній вивезено на приватні земельні ділянки, відходи оброблені належним чином (сухі та перероблені),  відстань до річки становить понад 700 метрів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне