Хмельницька прокуратура вдвічі збільшила розмір орендної плати за використання землі

7be364e21daa15f4dca80983e542b590
Фото: news.dtkt

Органи прокуратури продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.

Встановлено, що на підставі рішення Хмельницької міської ради у 2013 році одному із приватних підприємств в оренду для будівництва адміністративно-побутових приміщень надано 8 тис. кв. м землі з обласному центрі.

Вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла до 5,7 млн. грн. Проте, орендна плата за її використання тривалий час лишалась незмінною та складає  91 тис. грн – повідомляє прес-служба облпрокуратури.

У зв’язку з цим міською радою орендарю запропоновано внести зміни до вказаного договору. А також привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства. Проте ці пропозиції залишились без реагування.

«Тому, діючи на усунення виявлених порушень, прокуратура вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку»- повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц.

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.

Відтак, завдяки втручанню прокуратури розмір орендної плати за використання землі комунальної власності збільшено до 176 тис. грн.

Нагадаємо, за оманливу рекламу ТОВ «Адреналін – МТК» мусить сплатити 18 тисяч штрафу. Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Адреналін – МТК» (м. Хмельницький) на 18 тис. грн за недобросовісну конкуренцію  у вигляді поширення оманливої реклами. Товариство розмістило рекламний банер за адресою: вул. Соборна, 26, м. Хмельницький, із позначенням «У нас купують з інших аптек», що не відповідало дійсності. а результатами проведеного Відділенням опитування споживачів з’ясувалось, що 66% респондентів вважали, що у даній аптеці здійснюють закупівлю лікарських засобів та товарів медичного призначення інші аптеки для подальшої реалізації, 76% – що позначення «У нас купують з інших аптек» може ввести в оману щодо рівня цін на лікарські засоби та товари медичного призначення даного аптечного закладу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне