Хмельницька суддя поскаржилася на нардепа, яка заступилася за матір, що викинула неволя

Фото: newskm.net

Суддя Хмельницького апеляційного суду Лариса Кулеша поскаржилася до Вищої ради правосуддя і генпрокурора через тиск з боку народного депутата. Інформує НГП.

Про це зазначено у відповідному повідомленні судді від 20 січня.

За словами заявниці, у середині січня цього року нардеп направила зверення до апеляційної інстанції, в якому дала оцінку вироку суду першої інстанції.

“Варто зазначити, що судом першої інстанції справа розглянута поверхнево, не в повному обсязі, зокрема, не враховано масив характеризуючих документів, не дослідження яких призвело до занадто суворого покарання”, – сказано у депутатському зверненні.

Суддя Кулеша розцінила інтерес політика конкретною справою як намагання її спонукати до бажаної поведінки, маніпулювати судовом процесом, порушуючи при цьому гарантії незалежності суддів та підриваючи авторитет правосуддя.

За даними “Незалежного громадського порталу”, з червня 2019 року суддя Лариса Кулеша розглядала апеляційну скаргу обвинуваченої Лариси Громової на вирок Полонського районного суду від 11 травня. Згідно з вироком, жінку визнано винною за ч.3 ст. 135, ч. 1 ст. 297 КК України і засуджено до 3 років позбавлення волі. На початку грудня 2018 року, Громова поза межами медичного закладу народила здорове немовля. Однак потім помістила тіло новонародженої дитини до рушників та поліетиленових пакетів і залишила у недіючому приміщенні залізничного вокзалу Полонного.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

ngp-ua.info

Мертве немовля виявили правоохронці 6 грудня 2018 року і одразу відкрили провадження за статтею “Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини” (ст. 117 ККУ).

В судовому засіданні обвинувачена визнала свою вину у скоєному, пояснивши, що народила немовля в квартирі, яку винаймала у Києві. Вважаючи, що дитина мертва, замотала її у пелюшки, положила в пакет та винесла на балкон. Тіло хотіла поховати. 2 грудня 2018 р. приїхала потягом до Полонного та залишила пакет у приміщенні біля залізничного вокзалу. Просила суд не позбавляти її волі та дати можливість виховувати двох її неповнолітніх дітей.

При цьому, Полонський суд не взяв до уваги покази обвинуваченої, що дитина народилася мертвою, оскільки це спростували судові експертизи.

21 січня суддя Хмельницького апеляційного суду Лариса Кулеша залишила без змін вирок Полонського районного суду від 11 травня 2019 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне