«Хмельницькгаз Збут» нагадує про можливість реструктурувати борги

Фото: газ

Аби уникнути перспектив судових позовів та втрати субсидій, жителі Хмельниччини, які винні кошти за спожитий газ, можуть укласти договори реструктуризації боргів.

Ця можливість дозволить сплатити прострочені суми рівними частинами на визначених договором умовах.

Загалом протерміновані зобов’язання клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут» наразі складають майже 393 млн грн. Проте під час карантину жодному жителю області не припинили газопостачання, а також не нарахували пеню за невчасну оплату. Найбільше боржників проживає у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Красилові.

«Ми завжди намагаємося робити кроки назустріч соціально вразливим категоріям населення і з розумінням ставимося до різних життєвих обставин, що можуть спіткати наших клієнтів у час карантинних обмежень та опалювального сезону. Тому надаємо можливість укласти договори реструктуризації споживачам, які не можуть сплатити всю суму одразу, – говорить директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький. – Ми вивчаємо кожен випадок індивідуально і пропонуємо відповідні умови розстрочки на сплату боргів. Однак необхідно пам’ятати, що від вчасного розрахунку залежить надійність та безперебійність газопостачання».

Укласти договори реструктуризації можна в центрах обслуговування клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що є у всіх великих населених пунктах краю.

За умовами договору зазвичай заборгованість необхідно погашати рівними частинами протягом шести місяців, а розмір першого внеску складає від 30 до 50 відсотків. Аби отримати найвигіднішу пропозицію, клієнти мають надати якомога детальнішу інформацію про власні доходи, а також паспортні дані, ідентифікаційний номер і фотокопію показників лічильника.

Цьогоріч договори на сплату боргів частинами уклали 180 подолян. Наразі діють ще 42 угоди.

Нагадаємо, через прострочені понад три місяці зобов’язання за спожитий газ боржники можуть втратити субсидії. Втім, укладений договір реструктуризації гарантує збереження грошової соцдопомоги від держави.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне