Хмельницькі депутати вимагають заборонити проросійські партії та розірвати дипломатичні відносини з Росією

Фото: https://ngp-ua.info/

На 13-й сесії Хмельницької міської ради депутати проголосували за звернення до органів центральної влади та до мешканців громади, пов’язане із черговою фазою російсько-української війни, інформує НГП.

«У зверненні вимагаємо введення воєнного стану в Донецькій та Луганській областях, максимальне фінансування збройних сил та територіальної оборони, розрив дипломатичних відносин та введення візового режиму з Російською Федерацією, максимальна активізація дипломатії в залученні країн Будапештського меморандуму тощо.  Ми обороняємося вже 8 років. Маємо то робити і надалі, але активніше і інтенсивніше» – написав у Фейсбук міський голова Олександр Симчишин.

Окрім того депутати затвердили ще одну ініціативу: всі, хто укладе контракт з батальйоном тероборони, отримають від 3 до 5 тисяч гривень. Сума залежатиме від того, буде ця людина у резерві чи складатиме активне ядро тероборони.

Також на сесії прийняли рішення про компенсацію 50% плати за навчання у ВНЗ дітям учасників АТО і ООС.

Також змінили формулу, за якою відшкодовували вартість квадратного метра при компенсації учасникам АТО 50% вартості житла. Ціна квадратного метра у місті зросла, тому було збільшено частку виплати.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне