Хмельницькі фіскали виявили понад півсотні трудових нелегалів на одному підприємстві

11
Фото: @sfs.khmelnytskyi

Днями працівники управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Хмельницькій області провели фактичну перевірку на підприємстві. Воно надавало консультаційні послуги у телефонному режимі. Про це повідомляє прес-служба Управління. 

Метою перевірки, до якої долучилися також інспектори управління Держпраці, було питання дотримання суб’єктом господарювання трудового законодавства.

Проте, довідавшись про мету візиту представників контролюючих органів, керівництво підприємства вирішило не допускати їх на територію здійснення підприємницької діяльності, зачинивши перед ними двері.

Свою відмову роботодавець мотивував тим, що, мовляв, не бачить підстав для проведення такої перевірки. Але перевірка проводилася на цілком законних підставах, тож інспектори Держпраці оштрафували підприємство за не допуск до проведення перевірки на суму близько 450 тисяч гривен.

Зрештою, у процесу подальшої перевірки виявилося, що там працює понад п’ятдесят найманих робітників, які не були оформлені відповідно до вимог чинного трудового законодавства і отримували зарплату «у конверті». Матеріали перевірки податківці відправили за місцем реєстрації.

Наразі вже десять працівників цього підприємства офіційно оформили свої трудові відносини.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне