Хмельницькі митники провели вишкіл кінологічних команд аеропорту «Бориспіль»

0019
Фото: glavnoe.ua

Провідні фахівці Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС з Хмельницького на базі кінологічного центру державного підприємства міжнародний аеропорт «Бориспіль» підготували 20 кінологічних команд служби авіаційної безпеки. Вони спеціалізуватимуться на пошуку вибухових речовин, вибухових пристроїв, вогнепальної зброї та набоїв.

Пояснюється це тим, що в умовах постійно зростаючої загрози тероризму пріоритетним напрямком діяльності авіакомпаній є безпека пасажирів на всіх етапах авіаперевезення. Починаючи з моменту реєстрації на рейс і закінчуючи одержанням багажу в аеропорті призначення.

Тому кінологічний центр ДП МА «Бориспіль» є частиною структури служби авіаційної безпеки. Отож, його основна діяльність спрямована на пошук вибухових речовин, вибухових пристроїв, стрілецької зброї та набоїв до неї. І практика підтверджує, що використання службових собак стало надійним засобом швидкого виявлення найбільш небезпечних предметів. А також речовин, які запаковані або знаходяться у схованках.

У ході навчання, яке максимально було наближене до реальних умов роботи, кінологічні команди аеропорту демонстрували фахові результати з пошуку небезпечних предметів. На завершення зустрічі було проведено практичний іспит і кінологічні команди, які успішно його пройшли, отримали сертифікати.

Даний захід проводиться не вперше, що підтверджує розвиток співробітництва Державної фіскальної служби України та ДП МА «Бориспіль» у галузі кінології.

Прес-служба територіальних органів ДФС у Хмельницькій області

Нагадаємо, майстер-клас від фахівців ДФС відкрив завісу секретів майстерності професії кінологів. У ході тренінгу лекторами роз’яснено порядок зберігання наркотичних речовин та їх використання під час дресирування службових собак, продемонстровано методику підготовки собак та порядок догляду службовим собакою багажу, вантажного автотранспорту,  способи інформування про знахідку різними методами позначення. Особливу увагу організатори приділили представленню навиків слухняності службової собаки.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне