Хмельницькі піротехніки, виконавши свою місію на Чернігівщині, повернулися додому

кроси
Фото: km.dsns.gov

19 грудня – у День Святого Миколая – 5-ро піротехніків Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області повернулися з Чернігівщини. Понад 2 місяці хмельницькі сапери ліквідовували наслідки надзвичайного становища.  Ситуація виникла 9 жовтня на 6 арсеналі Збройних Сил України поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області.

Бійці Аварійно-рятувального загону спецпризначення Хмельниччини у повному обсязі та у найкоротший термін виконали завдання з розчищення постраждалих внаслідок пожежі складів з боєприпасами. А також прилеглих до нього населених пунктів та  під’їзних шляхів, виробничих та господарських об’єктів.

111

km.dsns.gov

Під час виконання робіт наші хлопці здійснили нетехнічне та технічне обстеження території площею понад 1000 га. Вилучили, транспортували та передали представникам Міністерства оборони понад 4000 одиниць сучасних вибухонебезпечних предметів.

Загалом силами Зведеного піротехнічного загону ДСНС, до складу якого входило 150 чоловік та 50 одиниць техніки, від вибухонебезпечних предметів та їхніх залишків було очищено близько 80 тис.га. Вилучено понад 90 тис. вибухонебезпечних предметів та їхніх залишків. Наразі вся територія 16-кілометрової зони навколо арсеналу очищена від боєприпасів.

222

km.dsns.gov

33

km.dsns.gov

За мужність та героїзм, проявлений при виконанні службових обов’язків, чотирьох піротехніків ДСНС Хмельниччини було нагороджено відомчими нагородами МВС та ДСНС України.

Інформує сайт ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Нагадаємо, на Летичівщині піротехніки знищили 2 вибухонебезпечних предмети часів Другої світової. 11 грудня о 14:30 піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС у Хмельницькій області знищили  2 артилерійські снаряди по 76 мм. Як повідомляє прес-служба рятувальників, небезпечні предмети були часів Другої світової війни.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне