Хмельницькі полісмени розслідують провадження за фактом побиття школярки однолітками

11
Фото: ТСН

Детективи Хмельницького відділу поліції розпочали кримінальне провадження за фактом оприлюднення в інтернеті відео із зафіксованим на ньому побиттям неповнолітньої дівчини. Про це інформує прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Із заявою про побиття доньки до поліції також звернувся і батько потерпілої дівчинки.

Проаналізувавши відеоматеріал, поліцейські  встановили всіх учасників конфлікту. З‘ясувалося, що п’ятеро підлітків навчаються у трьох навчальних закладах обласного центру. Ситуації із зафільмованим побиттям передував ще один конфлікт між потерпілою та іншими чотирма дівчатами, в результаті якого вони затамували на неї образу і саме таким чином вирішили помститися.

За даним фактом детективи відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 статті 126 Кримінального кодексу України «Побої і мордування». Розслідування усіх обставин справи триває.

Паралельно з розслідуванням, як з дітьми та їх батьками, так і у навчальних закладах, де вони навчаються, працівники ювенальної превенції проводять роз’яснювальну роботу щодо наслідків такої поведінки підлітків.

Відео: ТСН

Нагадаємо, що перед судом постане матір, син якої вчиняє булінг відносно однокласників. До Хмельницького міськрайонного суду надійшов адміністративний протокол щодо матері, малолітній син якої ображає та принижує свою однокласницю. Так, матері доведеться відповідати за правопорушення, вчинені її сином, які підпадають під ч. 3 ст. 173-4 КУпАП, а саме — булінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному насильстві, що вчинено малолітнім відносно малолітньої. Санкція ч. 3 ст. 173-4 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне