Хмельницькі поліцейські перевіряють законність продажу ялинок

1
Фото: @khmelpolice

У передноворічний період патрульні спільно із співробітниками Хмельницького відділу поліції, співробітниками екологічної інспекції області, співробітниками Управління торгівлі Хмельницької міської ради проводять перевірку усіх можливих місць реалізації ялинок на території міста, з метою визначення законності продажу та вирубки хвойних дерев.

Сьогодні, на вулиці Зарічанська 38, під час відпрацювання, такий екіпаж виявив порушення продажу ялинок. Громадянин здійснював торгівлю хвойними деревами у невстановленому для цього місці – про це повідомляє прес-служба патрульних. На 38-річного чоловіка патрульні оформили адміністративні матеріали за статтею 160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях».

На вулиці Тернопільська, виявили чоловіка, який здійснював продаж ялинок, без відповідних документів та чіпів. На місце події інспектори викликали слідчих, які наразі займаються даною справою та встановлять походження ялинок.

головна

@khmelpolice

Нагадаємо, що офіційно зрублені новорічні ялинки мають бути оснащені спеціальними електронними чіпами, на яких зазначено штрих-код. За ним перевіряється інформація про місце придбання дерева.

Наголошуємо, що за продаж нелегальних ялинок та їх вирубку існує як адміністративна так і кримінальна відповідальність.

Шановні громадяни, просимо Вас у жодному разі не порушувати чинне законодавство та не бути байдужими до навколишнього середовища!

Нагадаємо, що на Ізяславщині лісівники ярмаркують та охороняють плантації ялинок. Придбати зелену лісову красуню, яка стане окрасою оселі в ці зимові свята, можна на площі біля Ізяславської районної ради, в лісництвах.  З лісництв оптовим споживачам, закладам освіти вже реалізовано понад 700 новорічних ялинок. Вирішивши придбати головний атрибут новорічний свят, звертайте увагу на наявність на деревці самоклейної етикетки чи пластикової бирки, що мають штрих-код та номер, за яким можна перевірити інформацію про походження новорічної ялинки.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне