Хмельницькі поліцейські викрили двох молодиків із психотропною речовиною

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Правопорушників затримали на Хмельницькому залізничному вокзалі, коли вони намагалися поїхати до іншого міста, де планували збути «закладки» з психотропною речовиною «PVP». Їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час відпрацювання території залізничного вокзалу поліцейські помітили двох підозрілих молодиків. Хлопці нервували та намагалися уникнути розмови з поліцейськими.

Під час поверхневого огляду працівники поліції виявили та вилучили у 19-річного мешканця Хмельниччини 260 згортків із психотропною речовиною «PVP», а у його 20-річного товариша – 37.

Після ретельної перевірки оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю у Хмельницькій області ДБН Національної поліції України встановили, що хлопці входять до злочинного угруповання, яке організувало Telegram-канал, через який розповсюджували наркотичні засоби і психотропні речовини. Молодики «гастролювали» країною з забороненим «товаром» та  збували його шляхом закладок.

За даним фактом слідчі поліції Хмельниччини розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі їм готується повідомлення про підозру.

Оперативники боротьби з наркозлочинністю встановлюють організатора та інших учасників схеми збуту вилучених психотропів, роздрібна вартість яких за цінами «чорного ринку» становить близько 250 тисяч гривень. У рамках кримінального провадження вилучене направлено на проведення експертного дослідження.

Фігурантам загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Департамент боротьби з наркозлочинністю
Національної поліції України

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне