Хмельницькі поліцейські затримали групу вимагачів з Вінниці

гол
Фото: hm.npu.gov

Троє вінничан під приводом повернення неіснуючої заборгованості вимагали у 38-річної хмельничанки 25 тисяч доларів США. З’ясувавши, що таких коштів у жінки немає, зловмисники спробували відібрати в потерпілої автомобіль «BMW», але були  затримані правоохоронцями. Про це інформує прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Вчора, 15 січня, працівники слідчого відділу Південно-Західного відділення поліції  спільно з колегами з обласного апарату та оперуповноваженими управління стратегічних розслідувань Головного управління поліції в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури затримали в Хмельницькому групу вимагачів із Вінниці.

Троє чоловіків під приводом повернення неіснуючої заборгованості вимагали в жительки Хмельницького 25 тисяч доларів США, при цьому погрожуючи їй фізичним насильством та пошкодженням майна.

З’ясувавши, що у потерпілої таких коштів немає, підозрювані вирішили відібрати в неї автомобіль «BMW». Проте, у момент, коли вони намагались заволодіти транспортним засобом, їх затримали залучені до проведення операції працівники спецпідрозділу «КОРД».

Усім трьом чоловікам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що чоловік, який збив на смерть жінку і важко травмував дворічну дитину, отримав 8 років за ґратами. Трагедія сталася 1 січня 2018 року близько 16.25 години по вулиці Судилківській у райцентрі Шепетівка. 21-річна жінка везла у дитячому візочку свою дворічну доньку, коли водій автомобіля «Мерседес Е220», не впоравшись з керуванням, виїхав на тротуар на скоїв на них наїзд. Після цього чоловік залишив свій розбитий транспортний засіб, а сам втік. В результаті дорожньо-транспортної пригоди матір від численних тілесних ушкоджень загинула на місці події, а дівчинку у важкому стані доставили до реанімації місцевої лікарні. Працівники поліції провели низку розшукових заходів та оперативно затримали підозрюваного у вчиненні ДТП. Ним виявився місцевий житель, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.  У ході розслідування вдалось встановити причетність підозрюваного до вчинення ряду інших злочинів.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне